Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Harrie training

17 mei

Harrie
Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk.

Harrie training
De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen. In de training krijgt de deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

De Harrie Helpt-training is voor iedereen toegankelijk die met de doelgroep aan de slag gaat of al is. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen.

CNV Jongeren is eigenaar en ontwikkelaar van de Harrie Helpt-training. De officiële training wordt dan ook alleen door CNV Jongeren aangeboden.

De volgende onderwerpen komen o.a. in de training ruimschoots aan bod:
Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in
Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven
Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten
Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden
Gesprekstechnieken
Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2 (ca. 1,5 uur)

De doelstellingen van de training is: Het ondersteunen van werkgevers om tot een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen die vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie komen. Dit door:
Het aanreiken van een toolbox voor betrokken collega’s van mensen met een arbeidsbeperking.
Het opleiden van een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking tot Harrie.

Harrie-voucher:
Doel van de HARRIE-voucher is dat meer werknemers een HARRIE-training gaan volgen, waardoor zij meer vaardigheden krijgen om mensen met een arbeidsbeperking te begeleiden.
Dit moet het in dienst nemen en houden van mensen met een arbeidsbeperking vergemakkelijken, waardoor het aantal duurzame plaatsingen ook toeneemt.
Dit laatste draagt bij aan het realiseren van de Banenafspraak.

FactorWerk heeft vouchers t.w.v. € 495,- beschikbaar voor werkgevers in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe die één of meer van hun medewerkers de training ‘Ik ben Harrie’ willen aanbieden (bij meerdere aanmeldingen wordt 1 aanmelding vergoed door FactorWerk)
In afstemming met CNV-jongeren zijn voor 2022 data vastgelegd voor zogenaamde incompany-trainingen. De tweedaagse trainingen zijn gepland op volgende data:

29 maart en 21 april 2022
17 mei en 14 juni 2022
21 juni en 12 juli 2022

Deelnemers uit de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe kunnen zich aanmelden via https://factorwerk.org/aanmelden-harrie-training-factorwerk/

Gegevens

Datum:
17 mei
Evenement Categorie:
Site:
https://factorwerk.org/aanmelden-harrie-training-factorwerk/

Organisator

CNV jongeren

Locatie

Werkbedrijf Lucrato
Apeldoorn, + Google Maps

Gegevens

Datum:
17 mei
Evenement Categorie:
Site:
https://factorwerk.org/aanmelden-harrie-training-factorwerk/

Organisator

CNV jongeren

Locatie

Werkbedrijf Lucrato
Apeldoorn, + Google Maps