H. Hazelaar

Docent

H. Hazelaar

Docent

Hoe ben je bij leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Via LinkedIn werd ik geattendeerd op de Werk naar Werk scholingsvouchers die het Leerwerkloket beschikbaar stelt. Mede door de coronacrisis besloot ik om mijn droom, een baan voor de klas, na te jagen en daarbij zou een financiële ondersteuning zeer welkom zijn voor tijdens de mijn scholingsperiode. Achteraf bleek ik de voucher niet nodig te hebben, dankzij een uiterst goede werkgever.

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Om te werken in het voortgezet onderwijs heb je een bevoegdheid nodig en ik heb de absolute intentie om alle twee bevoegdheden te behalen waarmee je in het voortgezet onderwijs (en in het mbo) les mag geven: een tweede- en eerstegraads bevoegdheid. Met een eerstegraads mag je op meer niveaus lesgeven, maar de weg ernaartoe is logischerwijs uitgebreider en zwaarder. Om zo snel mogelijk een bevoegdheid te behalen, begin ik met mijn tweedegraads.

Wat heeft het leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

De kennis en welwillendheid van het team van Leerwerkloket Stedenvierkant zal mij lang bijblijven. De korte lijntjes en geleverde know-how, was meer dan welkom in mijn zoektocht naar alle mogelijkheden die het onderwijs te bieden heeft. En ik weet zeker dat ik altijd weer bij hen terecht kan voor aanvullende tips en advies.”

Wat is je volgende stap?

Komend jaar combineer ik via een eenjarig Zij-instroomtraject een baan als docent met het volgen van een opleiding voor een tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Aansluitend wil ik me vanaf het schooljaar 2023/24 richten op het behalen van een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Quote

“Het klinkt cliché, maar opeens besef ik me weer dat het gewoon mogelijk is om elke dag weer op te staan met een lach en zin om aan de slag te gaan.”