Werken in de zorg en welzijn

Je bent geïnteresseerd in werken in de zorg en welzijn of wil dit weer gaan doen, maar hoe pak je dat aan? Hier geven we tips!

Sterk in je Werk (www.sterkinjewerk.nl)

Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, en met iemand wil praten over zijn of haar loopbaan. En voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken.
Aan de dienstverlening van Sterk in je Werk zijn geen kosten verbonden. Je kunt je via de site aanmelden.

Zorgselect  (www.zorgselect.nl)

Zorgselect heeft de grootste regionale vacaturebank voor zorg en welzijn in Oost-Nederland. Zij begeleiden daarnaast medewerkers van werk naar werk, outplacement of re-integratie.

Contactpunt Zorg & Welzijn Stedenvierkant  (https://ontdekdezorgstedenvierkant.nl/)

Het Contactpunt Zorg & Welzijn Stedenvierkant heeft als doel om geïnteresseerden (in leren en werken) in de zorg en welzijn op te vangen en door te geleiden. Het is zowel bedoeld voor mensen die nog niet in de sector werken, maar hier wel interesse in hebben, als voor mensen die al in de sector werken en zich (willen) oriënteren op een andere baan. Zij geven voorlichting en advies aan werkzoekenden en beschikken over informatie over vacatures, BBL en duale plekken en oriëntatiemogelijkheden/banen.

Ontdek de zorg  (www.ontdekdezorg.nl)

Op deze site staan naast vacatures en informatie over de sector Zorg en Welzijn ook ervaringsverhalen.

De Nationale Zorgklas (www.nationalezorgklas.nl)

Hier kun je je aanmelden, ook als je geen ervaring hebt, voor werkzaamheden in de zorg. Zij proberen via het landelijk initiatief “Extra handen voor de zorg” een zorgwerkgever voor jou te vinden en vervolgens je een on-line training aanbieden.  Dit initiatief kan alleen indien er een zorgwerkgever bij betrokken is.  Wel kun je alvast de introductie video’s volgen om zo een beeld te krijgen wat werken in zorg betekent.

Stagemarkt (www.stagemarkt.nl)

Op Stagemarkt kun je zorg en welzijnsinstellingen vinden die mensen mogen opleiden op MBO-niveau in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je start met een opleiding (meestal 1 dag per week) en werkt daarnaast tegen een salaris bij een erkend leerbedrijf.

Tip: Op de sites van zorginstellingen staan vaak ook vacatures met of zonder opleidingstraject.
Ook op de site van het  Leerwerkloket Stedenvierkant staan regelmatig leerwerkvacatures die in samenwerkingsverband met partners worden aangeboden

Informatie opleidingen:

Informatie over (deeltijd)opleidingen in de zorg vind je op de sites van de ROC’s

Landstede en Aventus  en Hogeschool Saxion .  Deze opleiders organiseren meerdere keren per jaar informatieavonden. Zie de websites voor data.

Uiteraard zijn er diverse andere opleiders, deze kun je b.v. vinden op Springest.nl

Gratis zijn er trainingen te volgen op Allyoucanlearn.eu. Deze zijn vnl. geschikt voor mensen die werken of hebben gewerkt in de zorg. Ook is het mogelijk gratis modules te volgen free-learning.nl

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met het leerwerkloket Stedenvierkant via onze site of mailen naar stedenvierkant@leerwerkloket.nl