Hoe school ik mijn personeel om of bij?

Personeel bij- en omscholen

Wie wil blijven groeien, de concurrentie voor wil blijven en medewerkers wil behouden, kiest voor opleiden. Investeren in kennis geeft u niet alleen recht op subsidies en fiscale voordelen, het levert uw bedrijf ook andere voordelen op die kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming.

Vijf redenen om te investeren in scholing:

  • Scholing tilt uw bedrijf naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere kwaliteit en dienstverlening.
  •  Door te investeren in kennis van uw personeel, wint u het van uw concurrent. Stilstand is achteruitgang in de huidige wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.
  • Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt.
  • Scholing motiveert en bindt werknemers aan uw bedrijf. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorgt u voor doorstroming van uw personeel en houdt u toch de ervaring en kennis binnen het bedrijf.
  • Scholing is goed voor uwreputatie. Het laat zien dat uw bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.

Scholing is maatwerk

Veel bedrijven hebben een jaarlijks scholingsprogramma om hun medewerkers bij te scholen en hun ontwikkeling te bevorderen. Door niet automatisch te grijpen naar een cursus, kunt u tijd en geld besparen. Leren via de schoolbanken is lang niet altijd nodig. Werken en leren zijn in veel gevallen prima te combineren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Maatwerkopleidingen op de werkplek, bijvoorbeeld. Een Ervaringscertificaat (EVC) kan u en uw medewerkers veel tijd en geld besparen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van EVC.