Wat is het Taalakkoord?

Taal op de werkvloer

Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen.

Door aandacht te besteden aan taal op de werkvloer:

  • neemt het ziekteverzuim af;
  • werken medewerkers veiliger;
  • worden er minder fouten gemaakt;
  • gaan de productiviteit en de kwaliteit omhoog.

Aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers

Als werkgever kunt u bijdragen aan een betere taalvaardigheid van uw medewerkers, door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord Werkgevers helpt u hierbij. Binnen het Taalakkoord zet u samen met andere werkgevers in op taal en deelt u kennis en ervaringen. Doe mee en realiseer samen met ons de ambitie van het Taalakkoord. Haal het beste uit uw medewerkers en laat taal geen belemmering zijn! Heeft u interesse in het Taalakkoord? Lees hoe u zich kunt aansluiten of neem contact met ons op.

Taalaanbieders en het Taalakkoord Werkgevers

Taalaanbieders kunnen zich ook aansluiten als partner van het Taalakkoord Werkgevers. Heeft u ervaring met het geven van professionele trainingen in taal op de werkvloer? Lees hoe u zich aansluit.

Waar kan ik taalcoaches en taalaanbieders vinden?

Een taalcoach uit de eigen gelederen die op de werkvloer anderen kan begeleiden is natuurlijk het meest effectief, omdat deze kennis heeft van het werk.

Taalaanbieders in de regio

Het Taalakkoord Werkgevers wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten en is een initiatief van het ministerie van SZW.

Contact

Wilt u informatie of advies over Leren en Werken en u bent gevestigd in de regio Stedenvierkant?
Neem dan contact op met onze werkgeversadviseur: