Martijn Wiedijk

Procesmanager ICT

Martijn Wiedijk

Procesmanager ICT

Hoe ben je bij leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Na 16 jaar in verschillende functies in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt kwam ik in een situatie waarin ik niet meer in balans was. We hebben op een heel goede manier afscheid van elkaar genomen en voor mij brak een periode aan van bijkomen en mijn rust en balans en energie hervinden. Toen ik weer actief op zoek ging naar een dienstverband merkte ik dat een bepaald certificaat veel gevraagd werd. Ik had wel de juiste kennis en ervaring, maar niet het papiertje, dus dat wilde ik graag halen. Toen vertelde iemand van het UWV over het leerwerkloket Stedenvierkant.

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Het certificaat betekent iets in de ICT, mijn vakgebied. Het helpt dus als ik een veelgevraagd certificaat op mijn CV kan zetten en in de sollicitatiebrief kan toelichten dat ik aan veel van de gevraagde eisen en wensen kan voldoen.

Wat heeft het leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

Het leerwerkloket Stedenvierkant heeft de kosten van de cursus op zich genomen. Ik zocht een opleidingsinstituut met examengarantie zodat ik het certificaat ook gegarandeerd kon halen. Achteraf was ik daar blij mee, want tegen mijn verwachtingen in zakte ik op 1 punt voor het eerste examen. Gelukkig kon ik een paar dagen opnieuw examen doen en haalde het toen heel ruim.

Wat is je volgende stap?

Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens. Op dezelfde dag dat ik het examen had gehaald kreeg ik een telefoontje van een werkgever waar ik twee weken ervoor koffie was komen drinken en had gepraat over een vacature. Die middag ging ik weer op gesprek en op de terugweg in de auto kon ik mijn vrouw bellen dat ik een nieuwe baan had! Wel veilig gebeld met carkit natuurlijk.

Quote

Als je weet wat je wilt en wat je nodig hebt, dan kan leerwerkloket Stedenvierkant je mogelijk helpen om je doelen te realiseren!