Sousan Shakeri

Tandarts assistente

Sousan Shakeri

Tandarts assistente

Hoe ben je bij leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Mijn vriendin werkte vroeger bij het UWV en zij vertelde mij over het leerwerkloket. Toen ik een paar maanden geleden mijn baan verloor, moest ik mij inschrijven bij het UWV. Ik vertelde dat ik heel graag wilde leren en mijn kansen op de arbeidsmarkt wilde vergroten. Men adviseerde mij om contact op te nemen met het leerwerkloket. Zo ben ik in contact gekomen met het leerwerkloket.

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Ik wilde mij heel graag bijscholen. Ik kreeg een hele lijst met banen waar heel veel vraag naar was zoals opticien, pedagogisch medewerker kinderopvang en veel technische beroepen. Tandartsassistente trok meteen mijn aandacht.

Wat heeft het leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

Door mij de weg te wijzen en mij te begeleiden waar nodig. Ik vertelde Sonja van der Schaaf van het leerwerkloket dat ik tandartsassistente wilde worden. Om te kijken of het echt iets voor mij is, adviseerde ze mij mee te lopen bij een tandartspraktijk. Deze meeloopdagen zijn mij goed bevallen en ik heb meteen besloten om een opleiding voor tandartsassistente te volgen. Ze heeft mij geholpen met de sollicitatiebrief en adviseerde mij om open sollicitaties te schrijven en ook contact op te nemen met tandartspraktijken die een gediplomeerd tandartsassistente vroegen met de vraag of ik als leerling ook kon solliciteren. Ik kreeg veel uitnodigingen, op één dag had ik soms wel vier sollicitatiegesprekken. Ik heb een tandartspraktijk uitgekozen die goed voelde en mij ook goed gaat begeleiden.

Wat is je volgende stap?

Begin maart start de opleiding. Het UWV betaalt de opleiding, als ik geen uitkering had gehad, had het leerwerkloket mijn opleiding betaald. Ik heb enorm veel zin in en kan nu mijn droom waar maken. Naast mijn opleiding werk ik nu drie dagen in de week bij een ontzettend leuke tandartspraktijk.
* Inmiddels heeft Sousan haar diploma tandartsassistente behaald en per 1 januari 2023 een vast contract bij een praktijk*

Quote

Door de hulp van het Leerwerkloket en het UWV kan ik nu mijn dromen waarmaken!