Saeideh Atashpa en Chintaka Silva

Zorgverlener

Saeideh Atashpa en Chintaka Silva

Zorgverlener

Hoe ben je bij leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Chintaka: ‘Ik raakte toevallig met Sonja in gesprek tijdens een informele ontmoeting en zij vertelde me daar over het leerwerkloket.’ Met mijn begeleider in de Nederlandse taal heb ik in de week erna een afspraak gemaakt met het Leerwerkloket in Apeldoorn. Saeide: ‘Doordat mijn begeleider al met Chintaka bij jou was geweest, raadde hij mij ook aan een afspraak te maken.’

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

We gaan eerst heel hard aan de slag met de Nederlandse taal, in september hopen we dat het niveau goed genoeg is om in te stromen bij Kleurrijk Zorgen*.

Wat heeft het leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

Het leerwerkloket heeft ons geholpen met informatie over de arbeidsmarkt, hierdoor kregen we zicht op de kansberoepen in Nederland. Zorg is een kansberoep en Sonja vroeg mij of de zorg mij misschien ook aantrok. Ze legde de schoolniveaus uit en wat je dan wordt. Ook legde ze contact met Kleurrijk Zorgen.

Wat is je volgende stap?

Als we A2-niveau voor Nederlands hebben, kunnen we instromen bij Kleurrijk Zorgen, hierna hopen we verder door te kunnen stromen naar een hoger niveau in de zorg.

Quote

“Het leerwerkloket heeft mij de ogen geopend en heeft mij gewezen op deze voor mij nieuwe loopbaanrichting.”

* Kleurrijk Zorgen is een project in de zorg voor Anderstaligen. Bij de start wordt minimaal niveau A2 voor Nederlands gevraagd. Het eerste half jaar bestaat uit een voorbereidende fase, waarin men 3 ochtenden in de week les heeft (taal / casussen over interculturele aspecten en zelfregie in de zorg / basiskennis zorg). Na ongeveer drie maanden gaat men stage lopen. Na dit half jaar gaat men de BBL in, dat betekent werken en leren, waarbij men ook geld gaat verdienen. Bij goed gevolg heb je aan het eind een diploma op niveau 2 voor Helpende, daarna kun je evt. doorstromen naar een hoger niveau.