Karin Westerbeek

Dokters assistente

Karin Westerbeek

Dokters assistente

Hoe ben je bij het leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Ik had tot voor kort eigenlijk nog nooit van het leerwerkloket gehoord. Na bijna 20 jaar als doktersassistente te hebben gewerkt bij de huisarts, kwam ik erachter dat ik heel graag een keer een andere uitdaging aan zou willen gaan. Na een traject bij een jobcoach kwam ik erachter dat een eigen pedicurepraktijk wel echt iets voor mij zou zijn. Dit valt ook nog eens goed te combineren met ons gezin. Via de adviseur van het UWV hoorde ik dat er een speciaal leerwerkloket bestond die je financieel tegemoet zouden kunnen komen om een opleiding te gaan volgen.

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Via het opleidingsinstituut waar de ik opleiding graag wilde volgen, hoorde ik al dat er een groot tekort aan goed geschoolde pedicures was. En aangezien de vergrijzing flink toeneemt, en mensen langer thuis blijven wonen, zou ik werk genoeg hebben straks. Zeker als ik erna ook nog de opleiding tot medisch pedicure zou doen,waarbij je mensen met bijv diabetes ook kan en mag behandelen.

Wat heeft het Leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

Nadat ik een online formulier had ingevuld, nam Belinda Blikman contact met mij op. Ik heb mijn verhaal uitgelegd, en zij heeft me uiteindelijk begeleid. Ik moest een motivatiebrief schrijven, deze is door de commissie beoordeeld en toen is de voucher toegekend!
Dit maakt het voor mij mogelijk deze opleiding te gaan volgen en uiteindelijk mijn toekomstdroom waar te maken!

Wat is je volgende stap?

Volgende maand kan ik al met de opleiding gaan starten. Ik heb er enorm veel zin in en vind het ook wel weer heel spannend om weer aan het leren te gaan na zoveel jaar. Maar soms moet je in het diepe durven springen om verder te komen!

Quote

Dankzij het leerwerkloket kan ik nu deze opleiding gaan volgen, en uiteindelijk mijn droom waarmaken en voor mezelf beginnen!