Sanneke Castermans

Zelfstandig ondernemer

Sanneke Castermans

Zelfstandig ondernemer

Hoe ben je bij leerwerkloket Stedenvierkant terecht gekomen?

Na 20 jaar als zelfstandig ondernemer een nagelstudio te hebben gerund ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriendin ben ik bij het leerwerkloket terecht gekomen. Zij had op Linkedin gezien dat er scholingsvouchers worden aangeboden voor omscholing naar kansberoepen zoals de zorg. Hierdoor werd mijn interesse gewekt om mij daar verder in te verdiepen en ben ik bij de opleiding doktersassistente uitgekomen.

Op welke manier ga je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Om te kijken of mijn ideeën met de werkelijkheid strookte heb ik een dag meegelopen in een huisartsenpraktijk. Dit is me dan ook goed bevallen en heb ik besloten om de opleiding tot doktersassistente te gaan volgen. Ik ben gemotiveerd om de opleiding zo goed mogelijk af te ronden en mijn baankans daarmee te vergroten.

Wat heeft het leerwerkloket Stedenvierkant voor je kunnen doen?

Het leerwerkloket heeft mij begeleid om inzicht te krijgen hoe dit leertraject eruitziet. Zo hebben ze aangeraden eerst bij huisartsenpraktijken te informeren welke opleidingen zij prefereren en onderzoek te doen naar stageplekken. Nadat ik duidelijk in kaart had welke opleiding ik wil gaan doen heeft het leerwerkloket een werk naar werk voucher voor mij aangevraagd. Met dank aan Belinda Blikman die mij hierin begeleid heeft. De voucher maakt het financieel aantrekkelijker om aan de opleiding te gaan beginnen.

Wat is je volgende stap?

In januari start ik met de opleiding doktersassistente naast mijn huidige werk.

Quote

Door het leerwerkloket is mijn toekomstige baan een stap dichterbij.